Луганські поліцейські викрили колаборантку на Харківщині

Луганські поліцейські викрили колаборантку на Харківщині

Оперативники Управління міграційної поліції, які у складі зведеного загону ГУНП в Луганській несуть службу на території Харківської області, викрили 38-річну мешканку Куп’янського району. Вона обіймала посаду «виконуючої обов’язки завідуючої Територіального центру соціального обслуговування» окупаційної військово-цивільної адміністрації в одному з населених пунктів Куп’янського району.

Про це повідомила пресслужба ГУ Нацполіції Луганщини.

У ході досудового розслідування за матеріалами, зібраними оперативниками поліції Луганщини, встановили, що жінка у кінці червня 2022 року вступила у контакт з представниками збройних формувань рф та, зайнявши посаду, виконувала обов’язки, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями.

На своїй посаді підозрювана виконувала рішення керівництва окупаційної адміністрації, проводила збори підлеглих працівників, організовувала прийом на роботу до територіального центру місцевих мешканців, отримувала гуманітарну допомогу від окупаційної влади та газети для подальшого розповсюдження серед своїх підлеглих та підопічних, складала документи та здійснювала інші дії згідно своїх функціональних обов’язків.

За даним фактом слідчі поліції Куп’янського відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Колабораційна діяльність). Жінку затримали за ст. 208 КПК Українїи та повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.    

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру колаборантам з Луганщини, які "керують" культурою та ЖКГ.