"Окупанти використовують пропаганду для того, щоб показати, як вони відновлюють Сєвєродонецьк", - Власенко

"Окупанти використовують пропаганду для того, щоб показати, як вони відновлюють Сєвєродонецьк", - Власенко

Російські окупанти для того, щоб показати, як вони відновлюють Сєвєродонецьк, використовують пропаганду.

Про це у телемарафоні розповів голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко.

"Ті обсяги відновлення, вони більш показові і окупанти використовують пропаганду для того, щоб показати, як вони відновлюють Сєвєродонецьк", - сказав він, додавши: "Обіцянки були, що все зроблять, але насправді 80-90% будівель і не починали відновлення. Відновлення вони починають тільки там, де можна невеликими коштами, невеликими ресурсами зробити показові якісь проєкти".

Він зауважив, що у місті повне обмеження доступу до інтернету, основним джерелом інформації є друковані ЗМІ з пропагандою.

За його словами, наразі менше половини мешканців Сєвєродонецька мають доступ до електроенергії, до води. Більш-менш прийнятна ситуація з газом. Відновлення відбувається тільки в не дуже зруйнованих будинках - замінюють вікна, систему опалення. Опалення так і не запустили. Гуманітарна ситуація залишається складною. Гуманітарки не вистачає. Продукти харчування дорогі. Роботи практично немає. Паспортизація теж відбувається, за нею шляхом зразу йде мобілізація чоловіків.

Також з весною погіршується санітарно-гігієнічна ситуація, тому що не працює каналізація, не вивозиться сміття, в місті засилля щурів і мишей. Медичну допомогу практично немає кому надавати, тому що майже всі медики виїхали. Залишилося не дуже багато місцевих, в основному намагаються завозити російських медиків, але вони обслуговують військових.

Нагадаємо, у Сєвєродонецьку почалося саморуйнування багатоповерхівок, які росіяни обстрілювали при штурмі.