На Закарпатті відкрили Центр допомоги ВПО

На Закарпатті відкрили Центр допомоги ВПО

У Мукачеві розпочав роботу Центр допомоги врятованим, що надає комплексну соціально-психологічну підтримку людям, постраждалим внаслідок війни, зокрема, внутрішньо переміщеним особам. Це вже шостий такий центр в Україні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Сьогодні Мукачево продовжує зустрічати евакуаційні потяги з українцями, яких війна, розпочата росією, змусила покинули власні оселі і шукати прихистку. Після порятунку від ворожих бомб і обстрілів, громадянам доводиться стикатися з не менш складним викликами, починати життя з нуля. Часто врятовані – це цілі родини з маленькими дітьми. Ці люди пережили стрес, багато хто зазнав насильства. Їм усім потрібна підтримка. І держава це розуміє. У Центрі допомоги врятованим, який вже шостий в Україні, працюють фахівці, які нададуть професійну і комплексну допомогу», – зазначила Віце-премʼєр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Центр допомоги врятованим – це місце, де юристи допоможуть вирішити будь-які питання з оформленням, відновленням, отриманням документів, психологи нададуть консультації, а кейс-менеджери допоможуть вирішити індивідуальні випадки, з якими стикнулися постраждалі від війни.

Також там допоможуть розібратися з низкою актуальних питань: де отримати гуманітарну допомогу? Де шукати житло? Як знайти роботу? Як влаштувати дітей в навчальний заклад?

Важливий аспект, яким компетентно займаються працівники Центру допомоги врятованим, – це психологічна допомога і реабілітація.

Звернутись до Центрів допомоги врятованим може кожен, хто потребує фахової допомоги та консультацій.

Адреса і контакти Центру: площа Духновича, 2, тел: +38 050 815 90 49; пн – пт з 8:00 до 18:00.

Центр створено за ініціативи Офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, сприяння Урядового Уповноваженого з питань гендерної політики та підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні й місцевих органів влади.

Центри також працюють у Києві, Львові, Запоріжжі, Дніпрі та Чернівцях.

Якщо у вашому місті немає Центру допомоги врятованим, ви можете знайти інший зручний для вас сервіс на сайті UNFPA або на Платформі допомоги врятованим.

Нагадаємо, ВПО з Луганщини в Тернополі консультуватимуть лікарі.