Чому процес тестування важливий, перш ніж починати вивчення англійської?

Чому процес тестування важливий

Знання англійської мови в сучасних реаліях — це необхідність. Вона потрібна, щоб комфортно подорожувати світом, працювати в міжнародних компаніях, навчатися в найкращих закладах світу, співпрацювати з іноземними партнерами. Завдяки гарному володінню мовою можна дивитися нові фільми, не чекаючи перекладу, а також читати книги класиків і «Нью-Йорк таймс» в оригіналі.

Вивчення англійської мови: початок

Вивчити мову досконало можливо й самостійно, але цей шлях нелегкий і далеко не найшвидший. Краще звернутися до професіоналів, які допоможуть структурувати вже отримані раніше знання та нададуть необхідну базу. Оптимальне рішення — записатися на курси з англійської мови, адже тоді ви не лише зможете навчатися в досвідчених вчителів, а й отримаєте можливість практикувати свої мовні навички. Часто студенти однієї групи влаштовують так звані speaking-зустрічі та спілкуються між собою на різні теми іноземною мовою. Вони можуть проходити як в офлайн-форматі, так і дистанційно.

Щоб навчання на курсах дало максимальну користь, важливо перед початком навчання пройти тест на рівень англійської. Це необхідно зробити одразу з кількох причин:

  • Визначення реального рівня володіння мовою. Це дає змогу точніше обрати навчальну програму, щоб вона не була занадто легкою чи складною.

  • Формулювання мети. Зі знанням стартового рівня знань ви зможете ставити собі короткострокові та довгострокові цілі, наприклад, володіння англійською на рівні C1 через пів року.

  • Відстеження динаміки. Через певний період часу можна пройти тест повторно й побачити, чи дає результати навчання і наскільки поліпшився ваш рівень знань.

Ви також можете зрозуміти, де у вас є прогалини й що саме потрібно підтягнути. У більшості тестувань на визначення рівня володіння англійською мовою відповіді оцінюються за міжнародною шкалою CEFR, яка має шість рівнів: від A1 (початковий) до C2 (вільне володіння, схоже з нативним).

Як проходить тестування

Найчастіше іспит на визначення рівня володіння англійською мовою передбачає тестові завдання, у яких потрібно вибрати одну правильну відповідь. Крім того, може бути відкрита письмова частина Writing. Основне призначення таких тестувань — самоконтроль, результати не мають юридичної сили. Для подання документів до іноземних вишів, працевлаштування та імміграції потрібно складати міжнародні іспити: Cambridge Assessment English, Linguaskill, IELTS або TOEFL.