На Луганщині внаслідок російських обстрілів загинув чоловік

На Луганщині внаслідок російських обстрілів загинув чоловік

До поліції надійшло звернення жінки про те, що їй стало відомо про факт смерті батька, який мешкав у Попасній.

Про це повідомляє поліція Луганської області.

Правоохоронці встановили, що чоловік загинув у березні 2022 року внаслідок обстрілів з боку окупаційних військ рф.

Також зареєстрували інформацію про те, що внаслідок обстрілів окупаційними військами рф пошкоджено п’ять будинків у Попасній, Комишувасі та Врубівці, а також три квартири у Сєвєродонецьку та Лисичанську.

За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

До поліції також надійшло повідомлення про те, що озброєні представники окупаційної влади зі складу одного з фермерських господарств у Старобільському районі вивезли близько 80 тонн насіння соняшнику.

Поліцейські відкрили кримінальні провадження за ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка» за фактом викрадення невідомими особами майна з двох квартир у Лисичанську та за фактом крадіжки військовими рф обладнання та інструменту з СТО у Лисичанську.

Крім того, стало відомо, що до квартири померлих мешканців Марківської громади проникли та оселились військові рф. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 162 Кримінального кодексу України «Порушення недоторканності житла».

Разом з тим зареєстрували інформацію про те, що у Лисичанську захопили будівлі та промислові комплекси товариства.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 289 Кримінального кодексу України за фактом незаконного заволодіння невідомими легковим автомобілем у Сєвєродонецьку.

Поліцейські Луганщини виявили 10 осіб, які підозрюються у причетності до незаконних збройних формувань та які співпрацюють з російськими окупаційними військами. За даним фактом відкрили кримінальне провадження за ст. 260 Кримінального кодексу України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань».

Також поліцейські виявили жінку, яка протягом кількох років займала посаду «в.о. начальника КЖЭУ» в одному з тимчасово окупованих з 2014 року міст області. Вирішується питання щодо кваліфікації події.

Поліцейські вживають заходів щодо встановлення місцеперебування 9 громадян, які зникли безвісти.

Нагадаємо, житель Сватівського району повідомив, що у нього оселилися російські військові.