Окупанти планують "мобілізувати" 400 тисяч військових під виглядом добровольців, - британська розвідка

Окупанти планують "мобілізувати" 400 тисяч військових під виглядом добровольців, - британська розвідка

Окупаційна влада готується розпочати велику військову кампанію з набору додаткових 400 000 військових, не називаючи це мобілізацією.

Про це у звіті повідомляє Міноборони Британії з посиланням на дані розвідки.

«ЗМІ рф повідомляють, що влада готується розпочати велику військову кампанію з набору додаткових 400 000 військових. У росії презентують цю кампанію як залучення добровольців і професійних кадрів, а не як нову обов’язкову мобілізацію», - йдеться у повідомленні.

У Міноборони Британії додали, що існує реальна ймовірність того, що на практиці ця різниця буде розмитою, і що регіональна влада намагатиметься досягти встановлених цільових показників набору, примушуючи чоловіків вступати до лав армії рф.

Зазначається, що російська влада обрала «модель добровольця», щоб задовольнити дефіцит персоналу з метою мінімізації кількості незгодних у середині країни.

«Дуже малоймовірно, що в цій кампанії буде залучено 400 000 справжніх «добровольців». Відновлення бойових можливостей рф в Україні вимагатиме не лише персоналу, росії потрібно більше боєприпасів і військової техніки, ніж вона має зараз», - додали у розвідці.

Нагадаємо, у самопрогодошеній «лнр» примусово паспортизують пенсіонерів.