Власенко: «Відновлення хоч якесь відбувається тільки у Сєвєродонецьку»

Власенко: «Відновлення хоч якесь відбувається тільки у Сєвєродонецьку»

У Рубіжному та Лисичанську загарбники житловий фонд не відновлюють взагалі.

Про це у телемарафоні повідомив голова військової адміністрації Сєвєродонецького району.

«Відновлення хоч якесь відбувається тільки у Сєвєродонецьку. У Рубіжному та Лисичанську житловий фонд практично не відновлюється. Вдалося їм відновити газопостачання більш-менш нормально, по воді, електроенергії є нестача. Я думаю, що більше половини залишаються без цих послуг (з місцевих мешканців, які залишилася в цих громадах – ред.). Ну, і основне, що це логістичний центр у військовому сенсі для росіян. Це майже єдиний вихід на Кремінну. Тому що логістика на Сватово та Старобільськ під контролем збройних сил, артилерійським контролем», - каже Власенко.

У цій агломерації наразі залишаються 25-30 тисяч людей.

За його словами, останні два тижні ситуація на фронті без змін. На Луганщині зимна погода. Інтенсивність боїв зменшилася, відбуваються незначні артилерійські дуелі. Росіяни намагаються тиснути на Білогорівському та Кремінському напрямках.

«Я думаю, що їм цікава Авдіївка, їм цікавий Бахмут, їм цікавий Вугледар. Для того, щоб там прорвати оборону та показати хоча б якісь результати. На Луганщині концентрація сил рф трошки менша, ніж на Донеччині. Тут бойові дії фактично відбуваються в полях, лісах», - повідомив Власенко.

Окупанти обстрілюють шляхи постачання гуманітарної допомоги у звільнені населені пункти та евакуації населення звідти.

«Вони використовують в основному терористичні методи, які не пов’язані з військовою інфраструктурою. Намагаються тероризувати місцеве населення», - вважає Власенко.

Нагадаємо, втрати на Луганщині окупанти компенсують свіжомобілізованими.