Мультипредметний тест можна буде здати за кордоном

Мультипредметний тест можна буде здати за кордоном

Національний мультипредметний тест цього року можна буде здати за кордоном не менш, як у 21 країні.

Про це повідомив Український центр оцінювання якості освіти.

“Проведення НМТ в інших країнах - складне й комплексне завдання, але це, безперечно, важливий крок з-поміж багатьох етапів повернення українців додому і відбудови держави”, - йдеться в повідомленні.

Наразі підтверджені домовленості щодо проведення основної сесії НМТ у таких країнах: Австрія, Азербайджан, Болгарія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, США, Фінляндія, Франція, Чехія і Швеція.

Під час додаткової сесії учасники зможуть пройти НМТ в Іспанії, Італії, Німеччині, Польщі та Чехії. Зауважують, що перемовини з окремими закордонними установами / організаціями, зокрема з тими, що розташовані у Великій Британії, Грузії, Молдові, Нідерландах, Німеччині, Польщі, Туреччині, Хорватії, Швейцарії, ще тривають, тож кількість локацій, де відбуватиметься оцінювання, зросте.

НМТ за кордоном будуть проводити так само, як і в Україні, тобто в спеціально обладнаних тимчасових екзаменаційних центрах, де з учасниками працюватимуть українськомовні педагоги, навчені українськими експертами. А отже вступні випробування традиційно відбуватимуться на засадах прозорості та справедливості ー незалежно від того, де саме учасники їх проходитимуть.

Нагадаємо, в Україні визначили дати проведення мультипредметного тесту.