Затримали ділка, який керував вугільним бізнесом на окупованій Луганщині

Затримали ділка, який керував шахтою на окупованій Луганщині

Затримали ділка, який з Києва управляв вугільним підприємством на тимчасово окупованій Луганщині.

Про це повідомила пресслужба СБУ. 

Служба безпеки викрила ще одну злочинну схему постачання корисних копалин з тимчасово захопленої частини сходу України до рф. У результаті слідчо-оперативних дій у Києві затримали організатора оборудки.

Ним виявився колишній мешканець Луганщини, який до 2014 року займався вугільним бізнесом на території області. Після окупації частини регіону він організував там підприємство, яке «зареєстрував» у псевдоустановах терористичної організації «лнр».

Ця комерційна структура спеціалізувалась на оптових поставках вугілля, незаконно видобутого у захоплених копальнях регіону. З отриманих «прибутків» ділок регулярно сплачував гроші до бюджету терористів у вигляді «податків» і «зборів».

Отримані кошти очільники місцевої окупаційної адміністрації витрачали на матеріально-технічне забезпечення бойовиків. Згодом зловмисник переїхав до Києва та продовжив дистанційно управляти нелегальним бізнесом. До протиправної діяльності залучив ще трьох спільників.

Під час обшуків в офісних приміщеннях, за адресами столичних помешкань та в автомобілях фігурантів виявили:

  • документи, комп’ютери та мобільні телефони із доказами незаконної діяльності;
  • майже 10 млн грн готівки.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили організатору оборудки про підозру за ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму).

Крім того, заочно повідомили про підозру трьом його спільникам, які наразі переховуються на тимчасово окупованій території на сході України.

Нагадаємо, судитимуть шістьох колаборантів з Луганщини.