«Заступниця голови адміністрації Лисичанська» може отримати 10 років ув’язнення

«Заступниця голови адміністрації Лисичанська» може отримати 10 років ув’язнення

За процесуального керівництва Лисичанської окружної прокуратури Луганської області «заступниці голови адміністрації м. Лисичанськ» та «директору» підприємства повідомили про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що в липні 2022 року 51-річна мешканка Лисичанська погодилась на пропозицію представників окупаційної влади псевдореспубліки та обійняла посаду так званого «заступника голови адміністрації м. Лисичанська лнр».

Також 46-річний мешканець Луганщини у серпні 2022 року добровільно очолив «Муніципальне унітарне підприємство «Водоканал міста Лисичанська лнр».

Працюючи на «посадах», підозрювані виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконно створених органах влади та керуються нікчемним законодавством країни-агресора.

За протиправні дії їм загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, лікарю-колаборанту з Луганщини повідомили про підозру.