Окупанти незаконно вивезли до рф підлітка з Луганщини

Окупанти незаконно вивезли до рф підлітка з Луганщини

Поліцейські Луганщини задокументували черговий воєнний злочин рф: окупанти незаконно вивезли до рф підлітка.

Про це повідомляє поліція Луганської області.

Так, до поліції надійшла інформація про те, що представники окупаційної влади рф незаконно вивезли на територію рф 16-річного мешканця Сватівщини. Наразі місцеперебування неповнолітнього невідомо.

Також надійшло звернення щодо протиправних дій окупаційної влади рф відносно трьох мешканців області, яких незаконно позбавили волі та утримують у СІЗО Луганська.

Поліцейські зареєстрували інформацію про пошкодження та руйнування внаслідок обстрілів окупаційними військами рф 16 квартир у Рубіжному, Сєвєродонецьку, Попасній, Лисичанську, Новодружеську та двох приватних домоволодінь у Рубіжному.

Інформацію за даними фактами внесли до ЄРДР за ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 195 Кримінального кодексу України (Погроза знищення майна). Так, в одному з населених пунктів Щастинського району представники незаконних органів окупаційної влади та «правоохоронних органів» так званої «лнр» та рф погрожували жінці фізичною розправою та знищенням майна у разі не перереєстрації підприємства відповідно до законодавства окупаційної влади.

У Рубіжному невідомі з гаражів незаконно заволоділи двома автомобілями. За даними фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст. 289 Кримінального кодексу України (Незаконне заволодіння транспортним засобом).

Також надійшло повідомлення жінки про те, що невідомі проникли до її будинку у Рубіжному, звідки скоїли крадіжку побутової техніки та меблів.

Поліцейські виявили інформацію відносно 11 осіб, які підозрюються у причетності до незаконних збройних формувань, та які співпрацюють з російськими окупаційними військами. Також виявили інформацію про 10 осіб, які у 2014-2015 роках можливо брали участь у бойових діях проти ЗСУ. За даними фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст. 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Крім того, правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ст. 185 Кримінального кодексу України «Крадіжка» за фактом викрадення невідомими особами майна з квартир у Лисичанську, Рубіжному та Сватовому, а також за фактом крадіжки майна комунальних закладів у Сєвєродонецьку та Лисичанську.

Поліцейські встановлюють місцеперебування 7 громадян, з якими рідні втратили зв'язок.

Нагадаємо, окупанти позбавили волі трьох жителів Сватівщини.