На окупованій Луганщині з’явився український зв’язок

На окупованій Луганщині з’явився український зв’язок

В окупованому Сватовому мешканці знайшли кілька місць, де ловить сигнал українських мобільних операторів.

Про це повідомляє Суспільне.

“Після того, як три тижні тому в окупованому місті Сватове на Луганщині повністю зник зв'язок єдиного місцевого мобільного оператора, люди почали шукати способи додзвонитись рідним. Знайшли кілька місць, де ловить сигнал українських мобільних операторів. Натомість користуватись цим зв’язком стало небезпечно — окупанти розганяли сватівчан, які масово збираються у таких місцях”, - йдеться в повідомленні.

Цю інформацію журналістам надали родичі місцевих мешканців.

"Ми вже добре навчені за час, котрий перебували в окупації, що говорити телефоном можна лише про погоду, загальну ситуацію, особисте і все. Бо, оскільки там був «Лугаком», то значить все слухається. Про це, кажуть місцеві, навіть «орки» між собою розмовляли і старались не говорити зайвого. З 22 березня, відколи зник і цей «відкритий» зв'язок, почала додзвонюватись на стаціонарний телефон. Так від батьків дізналась, що в районі залізниці люди відшукали сигнали українських мобільних операторів. Ми домовились, що мої теж спробують дістатись туди, і я їм подзвоню у зазначений час. І це насправді вийшло. Зв'язок був, хоч і сигнал слабкий, але кращий аніж колись у “Лугакома", – розповіла одна з них.

Ще один мешканець, який виїхав, сказав, що тиждень тому “трапилось диво” – йому надійшла смс від одного з українських операторів про те, що його мама знову на зв’язку.

“Вперше за майже рік мама зателефонувала мені сама. Крім всього, розповіла, що у тому місці, звідки вона телефонує, зібралось багато місцевих, які теж дзвонять своїм рідним. Також вона дуже хвилювалась, що про це місце стане відомо “оркам”, і цей “проблиск цивілізації” теж зникне”, — розповів чоловік.

Нагадаємо, військові показали, як нищать техніку росіян на Сватівщині.