Окупанти здійснили авіаналіт на деокуповану Луганщину: загинуло троє людей

Окупанти здійснили авіаналіт на деокуповану Луганщину: загинуло троє людей

Троє мирних жителів загинули, один дістав поранень внаслідок російського авіанальоту на Сватівщину.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

«Троє мирних мешканців загинули, один дістав осколкових поранень шиї, рук та ніг внаслідок бомбардування росіянами села Новоєгорівка, що на Сватівщині. Жінку 1977 року народження госпіталізували до Харкова. Учора ворожий снаряд влучив у приватний будинок, в якому знаходились люди, виникла пожежа. На жаль, через щільний артобстріл, врятувати людей з-під палаючих завалів не було можливості», - повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Він додав, що останніми днями окупанти майже безперервно використовують тактичну авіацію для бомбардування деокупованих населених пунктів Сватівського району.

«Напередодні внаслідок авіанальоту у Невському було зруйновано черговий приватний будинок. На щастя, його мешканці вчасно евакуювалися. Не нехтуйте своїм здоров’ям та життям - виїжджайте у безпечні регіони. Уся необхідна допомога буде надана!» - звернувся очільник Луганщини до мешканців Коломийчиської та Красноріченської громад.

Своєю чергою у Генштабі ЗСУ повідомили, що росіяни зазнають чималих втрат, але продовжують зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Активно застосовує оперативно-тактичну та армійську авіацію. Протягом доби, 17 квітня, на зазначених ділянках фронту, відбили понад 70 атак противника. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка.

Артилерійських обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське та Білогорівка Луганської області

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки. Також збили ворожий розвідувальний БпЛА типу “Мерлін”.

Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили 2 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, а також 1 станцію радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, 16 квітня артилерійських обстрілів з боку армії рф зазнали Стельмахівка, Невське та Білогорівка.