Судитимуть чотирьох луганчан, які стали "керівниками" при окупантах

Судитимуть чотирьох луганчан, які стали "керівниками" при окупантах

Прокурори Луганської обласної, Сватівської та Старобільської окружних прокуратур направили до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох громадян України за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, після повномасштабного вторгнення рф на територію України четверо громадян України підтримали окупаційний режим країни-агресора та почали співпрацювати з ворогом.

Так, навесні 2022 року двоє мешканців смт Троїцьке обійняли посади  «начальника відділу у справах сім’ї та дітей» і «начальника станції боротьби з хворобами тварин» Троїцького району «лнр».

Ще двоє обвинувачених – мешканці Луганська та с. Малохатка Старобільського району влітку 2022 року почали «керувати» в органах окупаційної влади на посадах «заступника голови самопроголошеної адміністрації Троїцького району лнр» та «начальника відділу із забезпечення життєдіяльності с. Малохатка адміністрації Старобільського району лнр».

На псевдопосадах «керівники» вживають заходи для формування структурних підрозділів незаконно створених органів та здійснюють підбір кадрів.

Наразі матеріали обвинувачень стосовно всіх фігурантів направили до судів для розгляду по суті.

За протиправні дії особам загрожує позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права до 15 років обіймати посади чи займатися певною діяльністю з конфіскацією майна або без такої.  

Нагадаємо, луганські поліцейські викрили лікаря-колаборанта з Рубіжного.