"Чимдалі - тим більше обмежуються свободи та можливості людей у місті”, - Стрюк

"Чим далі - тим більше обмежуються свободи та можливості людей у місті”, - Стрюк

Самопроголошена окупаційна адміністрація Сєвєродонецька намагається зупинити розповсюдження інформації про події в місті та околицях.

Про це в ефірі Національного телемарафону розповів керівник військової адміністрації Сєвєродонецька Олександр Стрюк.

“Обмеження мобільного інтернету, мобільного зв’язку досить сильно впливає на людей, оскільки  неможливо зв’язатись з рідними, неможливо подати інформацію про свій стан, про стан рідних... Наразі можна було зв'язатися, виїжджаючи за межі міста, але останнім часом й це обмежено у людей, оскільки навіть для того, щоб виїхати в інший регіон, до іншого містечка окупованої території, потрібні якісь довідки, якісь дозволи від окупаційної адміністрації. Чимдалі - тим більше обмежуються свободи та можливості людей у місті”, - розповів Стрюк.

За його словами, людям погрожують фізичною розправою, обмеженням засобів до існування. Місцеві колаборанти надають окупаційній адміністрації інформацію про місця, де жителі знаходили можливість зателефонувати, наприклад, дахи багатоповерхівок. Доступ до таких місць обмежують.

“Ми пов’язуємо це з тим, що проходять досить важкі бої поблизу Кремінної, на інших напрямках. Вважаючи, що Сєвєродонецьк є окупованим містом і таким собі логістичним центром, в який окупаційні військові приїжджають за провізією, за вирішенням адміністративних, побутових питань, намагаються приховати будь-яку інформацію. Тому це відображається на місцевому населенні”, - сказав Стрюк.

За його інформацією, у Сєвєродонецьку наразі залишаються понад тисяча дітей. Рівень медичних послуг не покращився, люди можуть сподіватися лише на фельдшерську допомогу. Навколо міста зростає стихійне звалище.

Нагадаємо, окупанти не змогли вирішити проблему з банківською системою на Луганщині.