Росіяни застосували крилаті авіаційні бомби на Луганщині

Росіяни застосували крилаті авіаційні бомби на Луганщині

Росіяни активно використовують авіацію, застосовуючи крилаті авіаційні бомби в Луганській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Внаслідок цих дій є загиблі та поранені серед цивільного населення, зруйновані та пошкоджені приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Протягом минулої доби противник завдав 1 ракетного та 46 авіаційних ударів. Здійснив близько 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. 

На Лиманському напрямку цієї доби противник наступальних дій не проводив. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Діброва, Верхньокам’янське й Спірне - Донецької.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступальних дій на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках - відбили близько 60 атак противника. Найзапекліші бої тривають за Бахмут та Мар’їнку.

Авіація Сил оборони України за минулу добу завдала 14 ударів по районах зосередження окупантів. Також збили 2 ворожих розвідувальних БпЛА типу “Мерлін” та 1 - “Орлан-10”, а також 8 дронів-камікадзе типу “Ланцет”.

Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили 3 станції радіоелектронної боротьби противника.

Нагадаємо, від російських обстрілів постраждали села поблизу лінії фронту на Луганщині.