Ще одному мешканцю Луганщини повідомили про підозру в колабораціонізмі

Ще одному мешканцю Луганщини повідомили про підозру в колабораціонізмі

Оперативники Управління карного розшуку ГУНП в Луганській області викрили 63-річного мешканця Біловодська, який погодився на співпрацю з окупантами.

Про це повідомляє поліція Луганської області.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що до початку повномаштабного вторгнення чоловік працював директором одного з професійних ліцеїв Луганської області.

Після окупації російськими загарбниками та незаконними збройними формуваннями «лнр» Старобільського району чоловік погодився на співпрацю з окупаційною владою та добровільно обійняв посаду директора навчального закладу, відкритого окупаційною адміністрацією. На своїй посаді підозрюваний займається впровадженням стандартів освіти держави-агресора та здійснює у закладі освіти пропаганду для сприяння здійсненню збройної агресії проти України.

За процесуального керівництва прокуратури Луганської області чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Колабораційна діяльність), здійснюють слідчі 3-го управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, луганські поліцейські викрили колаборантку з Рубіжного.