Росіяни вимагають від Луганської та Сєвєродонецької єпархій УПЦ перейти в РПЦ

Росіяни вимагають від Луганської та Сєвєродонецької єпархій УПЦ перейти в РПЦ

Окупаційна «влада» «лнр» тисне на керівництво Луганської та Сєвєродонецької єпархій УПЦ, вимагаючи переходу під омофор РПЦ.

Про це «Сєвєродонецьк онлайн» повідомило поінформоване джерело, наближене до структури керівництва Луганської єпархії УПЦ.

Так, 25 квітня «правоохоронці» провели обшуки у приміщенні єпархального управління Луганської єпархії на вулиці Крупської, 29. Обшуки проводились за безпосередньої участі співробітників фсб рф.

«Правлячого архієрея Пантелеймона (Поворознюка – прим. ред.) звинуватили у співробітництві зі спецслужбами та військовими України. Змушували зізнатися у передачі інформації щодо діяльності УПЦ на окупованих територіях Луганської області. Відмовили у видачі російського паспорту», - каже джерело.

Також відомо, що Поворознюку ультимативно висунули вимогу перейти під омофор РПЦ. В разі, якщо він відмовиться – буде змушений залишити територію, яка знаходиться під контролем «лнр». Найближчим часом, за даними джерела, такі ж «виховальні заходи» проведуть в окупованому Сєвєродонецьку щодо Сєвєродонецької єпархії УПЦ. Вимогами росіян буде обов’язкова перереєстрація згідно законодавства рф.

Нагадаємо, до Сєвєродонецька та Лисичанська завозять громадян рф для показових ремонтів, вони живуть у квартирах українських громадян, звідки виносять все майно.