На Луганщині в польовому таборі окупанти готують 500 «зеків» для війни з Україною

 На Луганщині в польовому таборі окупанти готують 500 «зеків» для війни з Україною

Для поповнення втрат в живій силі окупанти продовжують активно залучати осіб із судимістю або тих, стосовно кого відкрито кримінальні справи, зокрема, за тероризм.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

В одному із польових таборів, розгорнутих противником на тимчасово захопленій території Старобільського району, триває підготовка близько 500 таких загарбників.

Також відомо, що замість ув’язнення засудженим пропонується контракт на військову службу із участю у бойових діях в Україні терміном на півроку.

48 разів росіяни обстріляли територію навколо Нововодяного, Невського та Макіївки.

«Противник спробував наступати у районі Діброви та Серебрянського лісництва, але зіткнувся з опором Сил оборони й був змушений припинити свої спроби. Однак артилерією росіяни тиснули майже по всій лінії фронту», – підкреслив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Він додав, що протягом дня поблизу Нововодяного, Невського та Макіївки через масований вогонь противника сталося 48 вибухів.

«Окупанти цілилися по укріпленнях наших бійців. Але ворогу достеменно відомо, що вищеназвані населені пункти розташовані в декількох сотнях метрів. На щастя, обійшлося без постраждалих. Значних руйнувань також не зафіксовано», - каже Лисогор.

Крім того, під ворожий вогонь минулої доби потрапили Новоселівське, Діброва та Білогорівка.

На Куп’янському напрямку росіяни активно застосовували БпЛА для коригування вогню артилерії.

Нагадаємо, на Луганщині окупанти не наступають, але обстрілюють деокуповані села.