СБУ викрила чотирьох експосадовців Луганщини на співпраці з окупантами

СБУ викрила чотирьох експосадовців Луганщини на співпраці з окупантами

Служба безпеки України викрила чотирьох колишніх посадовців органів місцевого самоврядування Старобільського району Луганської області, які пішли на колаборацію з ворогом. Троє із них – колишні керівники сільських громад.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк.

Зокрема, правоохоронці встановили, що в окупаційних адміністраціях працюють колишні голови Нижньобаранниківської та Великоцької сільських рад, староста Литвинівки та колишня працівниця і депутатка Бутівської сільради від партії регіонів.

Чиновники-колаборанти отримали від загарбників посади начальників «відділів життєзабезпечення» у незаконно створених «адміністраціях» Біловодського, Міловського, Старобільского районів «лнр».

Наразі вони допомагають загарбникам підпорядковувати життя населених пунктів Луганщини режиму російської окупації.

Правопорушникам повідомили про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України – колабораційна діяльність. Їм загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права від 10 до 15 років обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях під процесуальним керівництвом Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру очільниці «кадирівської» організації на окупованій Луганщині.