Засудили начальницю "держбанку лнр"

Засудили начальницю «держбанку лнр»

До 8 років позбавлення волі засудили начальницю відділення окупаційного банку "лнр".

Про це повідомили пресслужба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

За матеріалами СБУ Ужгородський міськрайонний суд Закарпатської області оголосив вирок начальниці відділення №122 окупаційного "державного банку лнр" у Станиці Луганській.

За даними досудового розслідування, цю посаду колишня працівниця українського банку добровільно обійняла у березні 2022 року.

Загарбники почали створювати мережу відділень цієї незаконної фінустанови на захопленій території Луганщини одразу після окупації.

Спочатку банківська система угруповання "лнр" виконувала завдання витіснення гривні та введення в обіг рубльової маси, потім – "інтеграції" окупованої території з фінансовою системою росії.

У ході досудового розслідування колабораційну діяльність очільниці відділення "держбанку лнр" повністю доведено. Оскільки фігурантка переховується на тимчасово окупованій території України, до неї застосовано спеціальну процедуру заочного засудження.

Вона отримала вирок - 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій строком на 10 років, з конфіскацією всього належного їй майна. Строк відбування покарання рахуватиметься з моменту фактичного затримання правопорушниці. Наразі вона перебуває у розшуку.

Нагадаємо, Луганська прокуратура подала до суду позов про конфіскацію земельних ділянок у росіян.