Окупанти залякують жителів ТОТ "зеками"

Окупанти залякують жителів ТОТ "зеками"

З метою тримання суспільства у страху російська окупаційна влада цілеспрямовано загострює криміногенну обстановку на тимчасово окупованих територіях. Для цього використовуються спеціально підготовлені групи провокаторів, які сформовані здебільшого з осіб, які мають кримінальне минуле.

Про це у соцмережах повідомила заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.  

За її словами, у такий спосіб окупанти умисно провокують збільшення кількості випадків гострих конфліктів у громадських місцях, які переростають у жорстоке побиття громадян незгодних з російським окупаційним режимом.

"Прикметно, що так звані "слідчі органи" в рамках розслідувань конфліктних ситуацій, приймають рішення виключно на користь проросійських провокаторів. Зокрема, більшість масових бійок “слідчими” класифіковані як такі, що не мають складу злочину, а винних російських провокаторів не можна притягнути до кримінальної відповідальності", - написала Маляр.

Вона додала, що російська федерація завжди використовує криміналітет у політичних цілях. У 2014-2015 вони завозили і до України своїх "крадіїв у законі" для розхитування та дестабілізації ситуації.

Ганна Маляр вважає, що у нестабільній внутрішній обстановці росіянам простіше реалізовувати свої злочинні наміри. Отже, якщо вони завозять своїх злочинців на тимчасово окуповані території, значить не так в них там все просто. 

Нагадаємо, у “лнр” посилилися перевірки цивільного населення.