Відбувся черговий обмін військовополоненими: в Україну повернулися захисники "Азовсталі"

Відбувся черговий обмін військовополоненими: в Україну повернулися захисники "Азовсталі"

У суботу, 6 травня, відбувся черговий обмін полоненими. З російського полону вдалося визволити ще 45 українських оборонців.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Тож додому повертаються 42 захисники та троє захисниць "Азовсталі" з НГУ. Десятеро військових належать до офіцерського складу, 35 – до рядового та сержантського.

“Чимало зі звільнених сьогодні військовослужбовців мають поранення та серйозні проблеми зі здоров'ям. В Україні їм нададуть всю необхідну допомогу, вони пройдуть реабілітацію та отримають усі соціальні виплати та відповідне грошове забезпечення”, — йдеться в повідомленні.

Визволили, зокрема, учасника вже легендарної "вертолітної" місії ГУР МО з евакуації поранених з "Азовсталі". Евакуаційний гелікоптер, в якому він перебував, збили, але військовий вижив. Важкопораненому погрожували "судом". Тепер військовослужбовець пройде курс лікування та реабілітації.

З неволі повернулася молода пара, яка побралася на "Азовсталі", а також медик, який вже був у російському полоні після Широкинської операції (2015 р.). Тоді він пробув у полоні понад два роки, а після звільнення знову пішов служити. Повторно потрапив у полон захищаючи Маріуполь та "Азовсталь" від загарбників.

Також повернувся ветеран афганської війни, 56-річний головний сержант, який отримав поранення на Майдані, пройшов АТО, ООС та відбивав повномасштабну агресію рашистського ворога.

Нагадаємо, 26 квітня у результаті обміну з полону повернулися ще 44 українці. Серед них 42 військових і двоє цивільних.