Викрили двох податківців-колаборантів з Луганщини

Викрили двох податківців-колаборантів з Луганщини

СБУ зібрала доказову базу щодо окупаційних «податківців», які примушують бізнес співпрацювати з країною-агресором, перереєстровувати підприємства за російським законодавством, сплачувати податки, аби «законно» провадити діяльність на Луганщині.

Про це повідомила пресслужба 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Один із колаборантів – колишній співробітник одного з підрозділів ГУ ДПС у Луганській області, який перейшов на бік ворога. Наразі він обіймає посаду «заместителя начальника объединенной государственной налоговой инспекции – начальника Марковского отделения Беловодской объединенной налоговой инспекции государственного комитета налогов и сборов лнр».

Також правоохоронці зібрали доказову базу щодо його підлеглої, яка служить окупантам у цьому ж незаконному органі на посаді «начальника отдела налогообложения юридических лиц». До російського вторгнення жінка працювала у Пенсійному фонді. 

Розслідування у кримінальному провадженні за ч. 7 ст. 111-1 КК України завершено. Обвинувальні матеріали щодо цих осіб скеровано до суду.

Колаборантам загрожує до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до 15 років з можливою конфіскацією майна.  

Нагадаємо, поліцейські Луганщини затримали чотирьох колаборанток.