Сєвєродонецька поетеса перемогла у творчому конкурсі

Сєвєродонецька поетеса перемогла у творчому конкурсі

Сєвєродончанка Марія Руднєва – перемогла у підсумковому етапі ХХІІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості «Об'єднаймося ж, брати мої!», присвяченого Шевченківським дням у номінації «Література».

Про це повідомив Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації.

Концепт Марії «ВИШИВАННЯ» перемагіг у Відкритому конкурсі поезій імені Володимира Сосюри серед митців Донецької, Луганської, Iвано-Франкiвської, Чернівецької, Вінницької, Волинської, Рівненської, Закарпатської, Київської, Львівської, Сумської областей і на Всеукраїнському етапі конкурсу учнівської творчості «Об’єднаймося ж, брати мої» серед 223 творчих доробків.

«У 12 років я казала: знаю напам’ять доволі багато віршів; у 13 років я казала: знаю напам’ять близько 50 сторінок А4 формату, але коли я почну створювати? у 14 я казала: знаю більше сотні сторінок віршів – і це дає мені змогу творити; у 15 я змінила риторику на: так, пишу вірші, незалежно ні від чого пишу вірші, та долучилася до секції «Українська література» комунального закладу «Луганська обласна мала академія наук учнівської молоді», написала 3D збірку «Пироги», презентувала власну поетичну імпрезу разом із сестрою Сонею у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва в межах проєкту «MOLESKINE: територія творчих»; у 16 я можу сказати: є я, я пишу вірші та науково-дослідницькі роботи. Дослідницький проєкт з літературної творчості — це саме та можливість реалізувати бажання вголос проговорити себе та власні твори. Я приходжу умовно на Страшний Суд, за мене «береться» наука й керівниця, мене наскрізь просвічують і описують, складають інструкції для мене. Мені в такий спосіб допомагають перестрибнути величезну прірву, по інший бік якої розуміння себе, дозвіл собі бути», - розповіла поетеса.

Нагадаємо, Луганський спортсмен став призером Кубка України з боротьби.