Спортсмени з Луганщини завоювали 12 медалей чемпіонату України з айкідо

Спортсмени з Луганщини завоювали 12 медалей чемпіонату України з айкідо

Спортсмени Луганської області вибороли 5 золотих, 5 срібних та 2 бронзові нагороди на чемпіонаті України з айкідо.

Про це повідомляє Управління молоді та спорту Луганської ОВА.

13-14 травня у Київ відбувся чемпіонат України з айкідо в змаганнях зі зброєю, у силі та спритності, серед дітей, юнаків, кадетів, юніорів, молоді та дорослих, присвячений дню Європи в Україні.

У змаганнях взяли участь 11 команд з Житомирської, Харківської, Донецької, Луганської, Київської областей та команди з Києва.

Луганську область загалом представили 15 спортсменів з Лисичанської міської ДЮСШ, з Сєвєродонецького клубу «ЕНСО» та з Лисичанського клубу «Марубасі».

На змаганнях провели понад 250 поєдинків серед усіх вікових категорій. Айкідоки змагалися за номінаціями зі зброєю: "Сінай" - меч, "Сінай нітто рю" - 2 мечі, "Ярі "- палка, "Хайшитцу" і "Понітеру" - змаганнях в спритності.

У номінації «Сінай» луганські спортсмени вибороли три золоті та дві бронзові медалі, у номінації «Сінай нітто рю» – одну золоту та три срібні медалі, у номінації «Хайшитцу» – одну золоту та одну срібну медалі, у номінації «Ярі» – одну срібну.

Підготували спортсменів тренери Михайло Глоба, Федір Рубан та Інна Лесько.

Нагадаємо, поліцейський Луганщини Дмитро Іголкін встановив новий рекорд України на всеукраїнських змаганнях з богатирського багатоборства.