Окупанти на Луганщині облаштували табори, де готують “зеків” до війни

Окупанти на Луганщині облаштували табори, де готують “зеків” до війни

Поблизу населених пунктів Рогове та Можніківка Луганської області російські окупанти облаштували декілька таборів, до яких під конвоєм з росії доставляють партії завербованих ув’язнених. Там їх готують до війни в Україні.

Про це повідомила заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр у телеграмі.

Разом з ними у таборах утримують місцевих чоловіків, яких затримали за незначні правопорушення і які не погодились підтримувати окупантів.

“До кінця травня очікується збільшення чисельності особового складу таборів з прибуттям ще двох партій в’язнів з росії, засуджених переважно за скоєння вбивств з особливою жорстокістю”, – повідомила Маляр.

За її словами, на сьогодні у зазначених таборах перебуває понад 800 осіб, з якими проводять інтенсивні заходи бойової підготовки. Таку підготовку планують завершити протягом одного місяця.

Після проходження в’язнями курсу бойової підготовки з ними збираються укласти контракти, які передбачають обов’язкову участь у бойових діях на тимчасово окупованій території України.

Таким чином, зазначила Маляр, окупанти намагаються створити резерви для екстреного поповнення особовим складом передових підрозділів своїх військ, які щоденно зазнають великих втрат у живій силі.

Нагадаємо, на Луганщині представники окупаційної влади вимагають з чоловіків гроші за відтермінування мобілізації.