Пропагандисти рф звітують про "знищення" техніки НАТО в Україні

Пропагандисти рф звітують про "знищення" техніки НАТО в Україні

Щодня у своїх зведеннях російські пропагандисти "знищують" Patriot, HIMARS та іншу західну техніку на території України. Зокрема, понад 70 американських систем залпового вогню M142 HIMARS, за інформацією російського міністерства оборони, "перетворили на попіл". Хоча Україні їх передали близько двох десятків.

Про це йдеться в огляді аналітичного порталу "Слово і діло".

Вранці 16 травня після масованого обстрілу Києва російське міністерство оборони заявило, що "високоточним ударом гіперзвуковим ракетним комплексом "Кинджал" у Києві вразили зенітний ракетний комплекс Patriot виробництва США".

Після того, як у Повітряних силах ЗСУ пояснили, що одним ударом "Кинджала" систему не зруйнувати через особливості її складових, росіяни випустили "уточнення" – "уражені та повністю знищені багатофункціональна станція радіолокації, а також 5 пускових установок ЗРК".

Також, за версією пропаганди, російські війська знищили майже всі американські самохідні артилерійські установки Paladin.

У січні США відправили Україні першу партію БМП Bradley – 60 одиниць. У квітні російське міноборони вигадало "героїчну історію" про те, як їхній капітан "у складі штурмового загону відбив атаку, знищив чотири машини американського виробництва Bradley та підбив ворожий танк".

У лютому міноборони росії повідомило про "знищення" норвезького зенітного комплексу NASAMS, які Україна отримала восени.

Тиждень тому стало відомо, що Велика Британія поставила Україні крилаті ракети великої дальності Storm Shadow – росіяни вже заявили, що "перехопили вісім ракет".

За інформацією аналітиків, всі ці заяви не мають фактичного підгрунтя та лише виправдовують безсилля армії рф в очах "електорату". 

Нагадаємо, навколо Невського на Луганщині після обстрілів палає сухостій.