Синтезатори для навчання: які їхні головні особливості, які треба враховувати

Легкі та компактні сучасні синтезатори Casio для навчання давно стали прийнятною альтернативою цифровим та акустичним піаніно у питаннях музичної освіти. Це зручний і відносно недорогий інструмент, що вдало поєднує в собі навчальні та розважальні функції, а отже ідеально підходить для дітей та дорослих початківців. Експерт інтернет-магазину Музлайн в нашій статті розповість про основні особливості електронних піаніно учнівського рівня, які треба враховувати обираючи підходящу модель. 

касіо

Два слова про дизайн

Почнемо із дизайну, як з основного елементу, який зразу ж привертає до себе увагу. Власне, за цим параметром синтезатори для навчання найяскравіше відрізняються від традиційних піаніно. Головним чином йдеться про: 

  • габаритний розмір корпусу (і вагу);
  • кількість октав;
  • матеріали, з яких зроблено інструмент;
  • наявність додаткових корисних модулів. 

Зазвичай, учнівські синтезатори мають меншу кількість октав, ніж звичайне піаніно, що в свою чергу накладає певні обмеження, чи краще сказати, - особливості на процес гри, так, далеко не всі твори класичного учнівського репертуару можна виконувати на синтезаторі, але натомість існує велика кількість спеціальних вправ, етюдів та п'єс для гри саме на електронному піаніно. 

Щодо матеріалів, то для виготовлення сучасних недорогих синтезаторів використовується в основному пластик - з нього зроблено корпус та клавіатуру інструмента. І якщо з точки зору користування корпус не відіграє суттєвої ролі, то пластикова клавіатура дуже сильно відрізняється за відчуттями від клавішів звичайного піаніно і це треба враховувати. У той самий час існують більш дорогі девайси, які дуже якісно імітують властивості акустичної клавіатури, тож якщо це принциповий момент, то можна обрати саме таку модель. 

Звуки і тембри

касіо синтезатор

Якщо раніше, ще декілька років тому, реалістичність звучання синтезатора, себто максимальна наближеність до акустичного звуку, була атрибутом лише дуже дорогих моделей, то сьогодні, коли вартість звукових чіпів суттєво знизилася, якісне з точки зору звуку електронне піаніно можуть дозволити собі практично всі зацікавлені. Зрештою головна особливість будь-якого синтезатора, у тому числі і навчального, у великій кількості додаткових інструментальних тембрів, що є в пам'яті девайса, - скрипічні, духові, перкусійні і тд. Саме ця опція на думку експертів інтернет-магазину Muzline робить синтезатори такими затребуваними і популярними, особливо серед аудиторії юних музикантів, що полюбляють поєднувати навчання і гру.