Гайдай про своє призначення: "Ніякої офіційної відмови немає"

Гайдай про своє призначення: "Ніякої офіційної відмови немає"

Колишній очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай спростував інформацію про те, що Казахстан не надав згоди на його призначення послом у країні через його "непрофесійність у дипломатії".

Про це він розповів у коментарі Суспільному.

"Це повна маячня. Річ у тому, що ніякої офіційної відмови немає. Це просто або вигадки "Дзеркала тижня", в чому я маю сумніви, бо навіщо їм це, або це просто замовна стаття, от і все. Мої документи там так і залишаються. Якщо агреман прийде, отже це погодження, якщо не прийде, тоді це тема для обговорень, або для заміни кандидата. Але поки що ніхто кандидата замінювати не планує і відмови немає", — наголосив Гайдай.

Щодо термінів отримання агреману він сказав, що розуміння з цього приводу не має.

"Ні, це ніколи не зрозуміло в жодній країні. Це може бути дуже швидко, може бути складно", — зауважив Сергій Гайдай.

Водночас він наполягає, що в Казахстані є певний російський вплив, і саме представники РФ заперечували проти його кандидатури.

"Там росіяни підключають дуже потужні адміністративні важелі для того, щоб тиснути на казахів і щоб вони не прийняли мене в якості посла, тому що я був керівником обласної адміністрації в Луганську, я працював на Закарпатті, я жив у Львові, жив у Києві, тобто я людина, яка знає фактичну інформацію, і там на місці зі мною буде важко сперечатися росіянам, і запроваджувати свої наративи", — констатував Гайдай.

Нагадаємо, 22 травня видання "Дзеркало тижня" із посиланням на власні джерела повідомило, що Казахстан не погодив призначення колишнього голови Луганської ОВА Сергія Гайдая послом у країні через те, що влада країни хоче бачити на його місці професійного дипломата.

В інтерв'ю "Сєвєродонецьк онлайн" Сергій Гайдай розповів, чим займатиметься, якщо його не призначать послом.

"Буду говорити з керівником Офісу Президента, Президентом, щоб призначали на іншу посаду, де я зможу максимально бути корисним", - наголосив він. 

Нагадаємо,  Сергія Гайдая президент звільнив 15 березня 2023 року.