Окупанти нічого не роблять для покращення гуманітарної ситуації у Сєвєродонецьку, – Лисогор

Окупанти нічого не роблять для покращення гуманітарної ситуації у Сєвєродонецьку, – Лисогор

У Сєвєродонецьку та Лисичанську вкрай складна гуманітарна ситуація. Окупанти нічого не роблять для її покращення.

Про це в ефірі “1+1” повідомив керівник Луганської ОВА Артем Лисогор.

“Ситуація вкрай складна. Те, що стосується населених пунктів, які знаходяться поблизу лінії зіткнення, до 40 кілометрів, ситуація повністю критична. Це і Сєвєродонецьк, і Лисичанськ. Лише в окремих територіях є світло, про воду взагалі мова не йде. Супротивник не збирається нічого там, як ми бачимо на теперішній час, відновлювати. Люди десь користуються колодязями, десь скважинами, ті, що були. Під’єднують якось їх для того, щоб забезпечити свої потреби. Окупанти взагалі з цього приводу нічого не роблять”, – сказав він.

Лисогор також розповів, що медичну допомогу цивільному населенню надають за залишковим принципом. Першочергово її отримують військові рф.

“По ліках там теж ситуація є критичною. Багато людей там залишилось з проблемами зі здоров’ям. Їм взагалі жодна допомога не надається. Те, що там знаходять рідні через якісь зв’язки й купують за шалені гроші, то тільки так. Тому що забезпечення ліками й медичним оглядом для цивільного населення там йде за остаточним принципом. У першу чергу, лікарі, які були завезені з росії, надають допомогу російським військовим”, – повідомив керівник Луганської ОВА.

Нагадаємо, голова Сєвєродонецької РДА Роман Власенко повідомляв, що у Сєвєродонецькому районі ціни вдвічі вищі за луганські.