Влада рф приховує втрати своєї армії в Україні, - ISW

Влада рф приховує втрати своєї армії в Україні, - ISW

Міністерство оборони Росії намагається приховати власні значні втрати у війні проти України, штучно завищуючи українські втрати.

Про це йдеться у звіті Американського Інституту вивчення війни ISW.  

«30 травня міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що за останній місяць російські війська знищили абсурдно велику кількість української зброї, наданої Заходом, у тому числі ракет великої дальності», – зазначили аналітики.

В ISW звернули увагу на дані нідерландської групи Oryx, яка 29 травня повідомила, що змогла підтвердити втрату росією понад 2000 танків і 2366 БМП від початку повномасштабної війни.

Напередодні міністр оборони рф заявив про нібито нове «ураження ЗРК Patriot» у Києві. За його словами, це сталося під час ударів по місту «за останні дні». Українська влада про це не повідомляла. Шойгу не сказав, коли і як було вражено ЗРК. Ніяких доказів на підтримку своїх заяв він не навів. Пізніше речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у коментарі LIGA.net відкинув заяву Шойгу, заявивши, що Patriot – не ушкоджений.

Крім того, Шойгу заявив, що у травні українські війська нібито втратили понад 400 одиниць техніки, і що за цей час нібито були знищені 196 реактивних снарядів системи залпового вогню HIMARS, 16 ракет HARM і 29 крилатих ракет великої дальності Storm Shadow.

Міноборони рф натомість не наводить даних про втрати своїх сил. Востаннє російське відомство звітувало про втрати 21 вересня 2022 року, повідомивши про загибель 5937 осіб.

За даними Генштабу Збройних сил України, росія станом на ранок 31 травня втратила у війні проти України близько 207 910 своїх військових.

Нагадаємо, окупанти активізувалися на Луганщині, але зазнають значних втрат.