Відновлення Луганщини потребуватиме особливого підходу, - Верещук

Відновлення Луганщини потребуватиме особливого підходу, - Верещук

Відновлення Луганської області потребуватиме особливого підходу й уваги від держави, бо в неї значна територія знаходиться під окупацією вже 9 років.

Про це заявила, перебуваючи з робочим візитом у Дніпрі, Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

Вона взяла участь у форумі «Єднання та відновлення Луганщини». Захід присвячений 85-річчю з дня утворення Луганської області.

У форумі взяли участь начальники обласних військових адміністрацій, а саме Луганської ОВА Артем Лисогор, Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак і Донецької ОВА Павло Кириленко.

Захід також об’єднав представників урядових інституцій, міжнародних фондів, народних депутатів України та відомих уродженців Луганщини.

"Луганська область – одна з тих, які найбільше постраждали від російської агресії. Значна її територія знаходиться під окупацією вже 9 років. Тому відновлення області потребуватиме особливого підходу й уваги від держави",  - зазначила Верещук.

За її словами, форум покликаний об’єднати зусилля учасників та визначити пріоритетні напрями у підготовці до деокупації та реінтеграції Луганщини, бо ільки спільними зусиллями місцевої та центральної влади, а також громадських організацій та міжнародних партнерів можна досягти результату.

«У центрі відновлення деокупованих територій має бути людина. Це і створення умов для безпечного повернення переселенців додому, а також формування кадрового резерву. Адже до реінтеграції Луганщини будуть долучені в тому числі вмотивовані та патріотично налаштовані земляки», – переконана Віцепрем’єрка.

Нагадаємо, очільник Луганщини Артем Лисогор привітав область з річницею утворення.