«Більшість наших підприємств , у тому числі аграрних і промислових, ворогом знищені», - Лисогор на «Схід-Експо 2023»

"Більшість наших підприємств , у тому числі аграрних і промислових, ворогом знищені», - Лисогор на «Схід-Експо 2023»

Бізнес звертається до обласної влади з пропозиціями відновлення.

Про це на бізнес-виставці «Схід-Експо 2023» повідомив керівник Луганської ОВА Артем Лисогор.

«Ми у Луганській ОВА чітко усвідомлюємо, що зіткнемося з надважкими умовами, тому що окуповано 95% території. І після звільнення ми чітко розуміємо, і зараз вже відстежуємо ситуацію на окупованій території, і маємо чітке розуміння, що нам потрібно буде робити. Ми чітко розуміємо, що більшість наших підприємств, у тому числі аграрних і промислових, ворогом знищені», - повідомив Лисогор.

Але вже зараз розроблюються проєкти з відновлення, запропоновані бізнесом.

«Дуже багато вже на теперішній час підприємств малого та середнього бізнесу та інших комерційних структур звертаються, як відновлювати так і індустріальні парки, так і зернові хаби. І все це робити в новому дусі», - каже очільник області.

За його словами, завдяки допомозі партнерів можна буде відновити підприємства. Але для цього треба буде провести розмінування, внести зміни до законодавства.

Бізнес-виставка «Схід-Експо 2023» триватиме протягом 6-7 червня в приміщенні Мистецького Арсеналу в Києві.

Центральною подією там стала виставка-презентація підприємств із постраждалих від війни областей України. Зокрема, представлено 11 луганських релокованих підприємств.

Раніше Лисогор повідомив, що на окупованій території важка гуманітарна ситуація. Проте там чекають українського контрнаступу.