Судитимуть чотирьох мешканок Луганщини, які служать при окупантах на «керівних посадах»

Судитимуть чотирьох мешканок Луганщини, які служать окупаційному режиму на «керівних посадах»

СБУ завершила досудове розслідування у справах чотирьох мешканок Луганщини, які служать окупаційному режиму у створених росіянами владних структурах. Їм повідомили про підозру в колабораційній діяльності.

Про це повідомляє 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях - м. Сєвєродонецьк

Серед фігуранток – колишня начальниця відділу агропромислового розвитку Марківської селищної ради. Вона залишилася на тимчасово окупованій території й з червня 2022 року приступила до роботи у якості «начальника відділу агропромислового розвитку адміністрації Марківського району лнр».

У тимчасово окупованому Новопскові колишня працівниця «Ощадбанку» також пішла на співпрацю з ворогом і очолила створену росіянами незаконну фінансову структуру – «Новопсковське відділення державного банку лнр».

Мешканка Біловодська, яка до російського вторгнення очолювала місцевий ліцей «Лідер», також співпрацює з окупантами та отримала від них посаду з підвищенням. Жінку призначили «начальником відділу освіти адміністрації Біловодського району лнр».

Ще одна жителька Біловодщини працевлаштувалася у тій самій окупаційній структурі та забезпечує функціонування незаконного органу влади. Загарбники призначили її «начальником адміністративно-господарського відділу» «адміністрації Біловодського району лнр».

Правопорушниці співпрацюють з окупантами, виконують організаційно-розпорядчі функції та сприяють загарбникам в утвердженні режиму окупації території Луганської області.

Усі вони отримали від СБУ повідомлення про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Наразі матеріали кримінальних проваджень скеровані до суду. Зловмисниць оголосили у розшук.

Їм загрожує до 10 років ув’язнення, заборона обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю протягом 15 років та конфіскація майна.

Досудове розслідування проводили слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, п’ятьом мешканкам Луганщини, які будують кар’єру при окупаційній владі, повідомили про підозру у колабораційній діяльності.