15 років тюрми може отримати експідприємиця з Луганщини, яка очолила податкову при окупантах

15 років тюрми може отримати експідприємиця з Луганщини, яка очолила податкову при окупантах

За процесуального керівництва Старобільської окружної прокуратури Луганської області повідомили про підозру громадянці України у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Експідприємиця з Луганщини очолює підрозділ «податкової інспекції лнр». 

Про це повідомляє пресслужба Луганської обласної прокуратури.

За даними слідства, навесні 2022 року колишня підприємиця з смт Новопсков вступила в злочинну змову з представниками окупаційної адміністрації рф. Вона добровільно обійняла посаду «начальника» в «Новопсковському відділенні Старобільської об’єднаної державної податкової інспекції». «Правоохоронний орган» підпорядковується фейковому «державному комітету податків і зборів лнр».

До обов’язків підозрюваної входить перереєстрація місцевих підприємств в окупаційних органах влади та стягнення з них податків і зборів до бюджету псевдореспубліки.

За протиправні дії закон передбачає покарання – до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, колишньому рятувальнику з Луганщини загрожує 15 років за співпрацю з окупантами.