Після “походу вагнера” на москву у “лнр” на КПВВ затримують людей з українськими паспортами

Після “походу вагнера” на москву у “лнр” на КПВВ затримують людей з українськими паспортами

На окупованих територіях Луганщини на громадян, які мають український паспорт, збільшили тиск після “бунту пригожина”.

Про це в ефірі “Ми-Україна” повідомив керівник Луганської ОВА Артем Лисогор.

“Після походів “вагнера”, звісно, кордон дуже щільно прикрили й для наших громадян, які мають український паспорт, тут з’явився значний тиск, якщо вони не поміняли на російські паспорти. Якщо на виїзді, на КПВВ квазіреспубліки та рашки показує наш громадянин український паспорт, то одразу ж його забирають на фільтраційні заходи, проводять перевірки телефонів повністю, які у нього є, й навіть змушують написати листа, хто у нього є з родичів, які можуть служити або у Збройних силах, або у правоохоронних органах”, – сказав він.

За словами Лисогора, дуже сильним утискам піддаються українські громадяни прямо на митному посту, з ними одразу починає працювати російська фсб. Коли у людей під час перевірки у телефоні знаходять щось проукраїнське або зв’язки з Україною, то їх можуть затримати до 30 діб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що окупанти затримуватимуть громадян на 30 діб та вилучатимуть транспорт за порушення воєнного стану, у Привіллі за дзвінок рідним на підконтрольну території арештовуватимуть.