10 років ув'язнення загрожує керівнику «управління забезпечення життєдіяльності» при окупантах на Луганщині

10 років ув'язнення загрожує керівнику «управління забезпечення життєдіяльності» при окупантах на Луганщині

Керівнику «управління забезпечення життєдіяльності» в окупованому Луганську повідомили про підозру.

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура. 

За процесуального керівництва Сватівської окружної прокуратури Луганської області заочно повідомили про підозру очільнику «управління забезпечення життєдіяльності» в окупаційній «адміністрації міста Луганська лнр».

Йому інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, підозрюваний ‒ луганчанин, який керував комунальним підприємством «Центрожилком». Після подій 2014 року він почав підтримувати окупаційну владу рф.
У 2022 році за «відданість» псевдореспубліці окупанти призначили його на керівну посаду.

Підозрюваний організовує роботу підприємств на території Луганська. Під його управлінням проводяться роботи з ремонту та утримання вулиць і доріг міста.

Крім того, він на камери пропагандистським ЗМІ висловлює подяку москві за надану допомогу у вигляді будівельних матеріалів для ремонту об’єктів житлового фонду  «столиці лнр».

За протиправні дії йому загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 

Нагадаємо, колишньому поліцейському з Луганщини "світить" 15 років тюрми за колабораціонізм.