Окупанти у Сєвєродонецьку вигадали, як ідентифікувати тих, хто поїхав з міста

Окупанти у Сєвєродонецьку вигадали, як ідентифікувати тих, хто поїхав з міста

У Сєвєродонецьку загарбники винайшли спосіб вдруге перевірити кількість порожніх квартир.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

«У минулому році вони лякали власників примусовим виселенням у разі відсутності в місті людини з документами, що підтверджують право власності на нерухомість, через що деякі містяни поверталися. Але побачивши відсутність умов для подальшого життя у зруйнованому росіянами населеному пункті, знов вирушали туди, де безпечно», - прокоментували у Луганській ОВА.

Наразі окупаційній філії «луганськгазу» знадобилося провести звірку даних про власників квартир, для чого сєвєродончан просять підійти за певною адресою.

«Усі необхідні дані є в окупаційній адміністрації, але загарбники вирішили влаштувати ще одну спробу вплинути на людей можливістю втратити житло», - вважають у ЛОВА.

Аби не виплачувати компенсацію та не надавати пільги родинами загиблих окупантів у самопроголошеній «лнр» поширюється практика використання мобільних крематоріїв.
Один із них майже цілодобово працює у Кадіївці. Туди доставляють тіла ліквідованих бійців «народної міліції».

На окупованої частини Луганщині кожен працівник бюджетної сфери в обов’язковому порядку за рахунок заробітної плати повинен підписатися на місцеві пропагандистські друковані видання. Так, як «трудовая слава» чи «стахановское знамя».

Спочатку практику розповсюдили на співробітників окупаційних адміністрацій. Але з другого півріччя до штучного розвитку цих газет підключають вчителів, працівників сфери ЖКГ та інших бюджетників.

Нагадаємо, демонтаж обладнання став одним з видів заробітку росіян на окупованих територіях.