Участь у проєкті «Прихисток» можуть дозволити власникам житла, які знаходяться за кордоном

Участь у проєкті «Прихисток» можуть дозволити власникам житла, які знаходяться за кордоном

До проєкту «Прихисток» зможуть долучитися власники нерухомості, які перебувають за кордоном. Для цього віцепрем’єрка Ірина Верещук доручила опрацювати спрощення процедури підтвердження даних для організації, яка його фінансує.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Під головуванням Ірини Верещук 7 липня відбулася нарада Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб.

Учасники наради обговорили питання реалізації проєкту «Прихисток», яким передбачена компенсація тим, хто безоплатно розміщує в себе внутрішніх переселенців.
Фінансується проєкт за кошти ТЧХУ. Як повідомив представник цієї організації, виплата компенсації громадянам за житлово-комунальні послуги за березень-квітень має розпочатися до 20 липня.

«Під час обговорення цього питання Ірина Верещук також доручила опрацювати спрощення процедури підтвердження даних для ТЧХУ. Щоб власники нерухомості, які зараз за кордоном, теж могли надавати переселенцям житло за цією програмою», - розповіли в міністерстві.

Нагадаємо, Кабмін вніс зміни до Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб у межах реалізації проєкту «Прихисток».