ЛОВА та Уряд шукають способи підтвердити факти руйнування житла луганчан для компенсації

ЛОВА та Уряд шукають способи підтвердити факт руйнування житла луганчан для компенсації за нього

Луганська обласна адміністрація разом із Урядом напрацьовує механізм, який би дозволив дистанційно оцінювати факти пошкодження чи руйнування майна на окупованих територіях.

Про це під час брифінгу в Ukraine Media Center - Ukrinform повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

“Що стосується отримання компенсації по житлу. Є чітка постанова Кабміну, яка повністю показала, як це робиться....Але ж ми пам’ятаємо, що на теперішній час у нас територія окупована. Тому зараз ми разом з Урядом пропрацьовуємо механізм того, щоб зробити... має виїхати комісія та оцінити факт втрати майна...Зараз на найвищому рівні пропрацьовується постанова про те, щоб проводити це віддалено, мається на увазі за допомогою супутників, і розглядаються інші варіанти”, - розповів Артем Лисогор.

За його словами, зараз обласна влада прийняла вже 37 тисяч заяв про отримання виплат по зруйнованому житлу.

“Ми вже більшу частину опрацювали та зареєстрували в базу. На теперішній час трохи вирівняли ту проблематику, яка була, що громадяни наші подавали неповний пакет документів”, -  зауважив Лисогор.

Також він повідомив, що на території  18 луганських хабів для ВПО розгорнули 10 ЦНАПів та 9 віддалених робочих місць адміністраторів ЦНАП для того, щоб там можна було отримувати допомогу по реєстрації, наданню заяви та складанню того пакету документів, який потрібен.

Нагадаємо, у травні Уряд затвердив правила створення комісій з розгляду питань компенсації за знищене житло.