«Позбутися чужого». Молодь запрошує на форум, де обговорять шлях деколонізації Луганщини

«Позбутися чужого». Молодь запрошує на форум, де обговорять шлях деколонізації Луганщини

Молодіжна громадська організація «Молоде Покоління» 24 липня проведе онлайн-форум «Деколонізація Луганщини. Відбудова, ресурси та можливості».

Про це в коментарі «Сєвєродонецьк онлайн» розповів голова МГО «Молоде Покоління» Денис Ніконов.

За його словами, до виступу на форумі запрошені науковці, а також представники влади, бізнесу та громадського сектору.

«Це, зокрема, представники Луганської ОВА: департамент культури профільний, департамент молоді. Так само будуть представники бізнесу, представники активних громадських організацій нашого регіону. І, відповідно, також запрошені представники Інституту національної пам’яті як історики, які зможуть, скажемо так, відкрити завісу історії для наших слухачів і розказати, звідки взагалі береться початок колонізаторської політики держав, які існували на території нашої держави», - зауважив Ніконов.

Під час форуму «Молоде Покоління» хоче, зокрема, обговорити реалізацію процесів деколонізації в інших країнах світу.

«Як ми можемо перейняти досвід на наше сьогодення, на наші реалії. І як ми можемо сприяти тим процесам деколонізації, які відбуватимуться після деокупації Луганщини», - пояснив керівник громадської організації.

Він додав, що оскільки члени організації з Луганщини, з Попаснянської громади, їм близька тема деколонізації регіону.

«Дуже багато років Україна і Луганська область зокрема знаходились під впливом інших держав. Того ж самого радянського союзу, російської імперії, які за весь час свого існування насаджували свою культуру, традиції, звичаї на нашій землі. Ми думаємо, що дійсно ці колонізаторські дії та колонізаторська політика росії, вони посприяли активній фазі війні проти нашої держави. Тому ми хочемо, все ж таки, позбутися чужого і набути своє», - зауважив Денис Ніконов.

Форум розпочнеться 24 липня о 14 годині на платформі Teams. Учасників запрошують реєструватися за посиланням https://decolonization.molodp.org/.

Захід проводиться в рамках грантової підтримки програми «Молоді Амбасадор(к)и Розмаїття», яку реалізує громадська організація «СТАН» у партнерстві з альянсом за права, рівність та міжнародну солідарність «Action Aid» та за підтримки Disasters Emergency Committee (DEC).

Нагадаємо, на форумі «Схід Експо – 2023» Луганщину представили 11 підприємств.