У Німеччині досягли згоди у питанні передачі Україні ракет Taurus, — депутат ВР Чернєв

В Німеччині досягли згоди у питанні передачі Україні ракет Taurus, — депутат ВР Чернєв

У Німеччині парламентські фракції досягли консенсусу в питанні передачі Україні далекобійних ракет Taurus.

Про це повідомив голова постійної делегації Верховної Ради в парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв

"Щойно мої друзі з Бундестагу повідомили мені, що ключові парламентські фракції досягли консенсусу щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus. Ці ракети б'ють на 500 кілометрів і здатні накривати всі окуповані території, включаючи південний берег Криму. Тривалий час ми працювали з німецькими парламентарями, щоб сформувати групу підтримки, і ось, нарешті, крига скресла.Чекаємо на офіційне рішення", - зазначив він.

Нагадаємо, 3 серпня міністр оборони ФРН Борис Пісторіус виступив проти поставок Україні крилатих ракет Taurus. Він пояснив занепокоєність Німеччини "особливою дальністю" цього озброєння в 500 кілометрів, а також тим, що США не поставили Україні жодної подібної крилатої ракети.

Напередодні його заяви німецькі опозиційні політики і члени коаліційної партії закликали уряд ФРН поставити Україні крилаті ракети Taurus.

Довідка: Крилата ракета Taurus має довжину близько п'яти метрів і важить майже 1400 кілограмів. Вона оснащена власним двигуном і кількома системами навігації, які дозволяють автономно літати на низьких висотах територією противника. Винищувачі можуть запускати ці крилаті ракети з безпечної відстані та вражати та знищувати цілі на відстані до 500 км. Оскільки крилаті ракети Taurus літають низько і мають відносно малі розміри, їх важко вразити засобами ППО противника.