Лікарі з Луганщини отримали медичний «Оскар»

Лікарі з Луганщини отримали медичний «Оскар»

Двом луганським медикам вручили громадську відзнаку «Орден Святого Пантелеймона».

Про це повідомляє Орден Святого Пантелеймона. Честь медичної професії.

9 серпня у Києві провели щорічну церемонію вручення відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

Цього року її окремо отримували цивільні та військові медики. Їх нагородили «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров'я українців, за свободу та незалежність України у війні з російським агресором».

Лауреатами ордену у 2023 році стали 47 працівників медичної галузі з різних регіонів України. У тому числі, двоє медиків з Луганщини.

Сергій Напрасніков - доцент, в.о. завідувача кафедри ДЗ «Луганський державний медичний університет», Заслужений лікар України, кандидат медичних наук.

За всі 9 років війни пан Сергій пролікував і обстежив понад 2600 пацієнтів, серед яких військовослужбовці та мешканці області, на базі Сєвєродонецької, Лисичанської лікарень та військово-польового шпиталю. Продовжує надавати медичну допомогу пораненим і потерпілим з бойовими травмами.

    

Сергій Напрасніков

Костянтин Гавріш - лікар-онколог, торакальний хірург Луганського обласного клінічного онкологічного диспансеру, асистент кафедри ДЗ «Луганський державний медичний університет», капітан медичної служби.

З 24 лютого 2022 року Костянтин Гавріш добровільно приєднався до лав ЗСУ в якості лікаря медичного пункту 118-го батальйону 111 бригади ТРО. Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджений орденом “За мужність”.

  

Костянтин Гавріш

Для довідки. Відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» ще називають українським медичним «Оскаром».

Її вручають щорічно у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Вона є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров'я.

Нагадаємо, луганських рятівників нагородили знаками «За відвагу в надзвичайний ситуації».