«Не встигаєш підскочити до точки, а тебе вже криють», - нацгвадієць про ситуацію в кремінських лісах

«Не встигаєш підскочити до точки, а тебе вже криють», - нацгвадієць про ситуацію в кремінських лісах

У Серебрянському лісі українські військові не мають права на помилку. Ворог там переважає в артилерії. Так оцінив ситуацію під Кремінною водій-механік БТР із позивним «Шатун».

Розповідь військовослужбовця публікує пресслужба Національної гвардії України.

Шатун - водій-механік БТР Родом з Сумщини. Залишився на контракт у 15-му Слов’янському полку після завершення строкової служби. І саме тут зустрів повномасштабне вторгнення росії, виконував завдання з оборони півночі Донеччини.

«Спочатку ми обороняли Слов’янськ. Важливо було не допустити росіян до міста. Загарбники вже були дуже близько, діставали артилерією до центра. Ми досить довго трималися на околицях міста. Пройшов час й ми отримали завдання переміститися на напрямок Кремінної», - розповідає він.

Шатун, як водій-механік БТР, брав участь в евакуаційних заходах, у маневрах у Серебрянському лісі. За його словами, саме перебування у тому районі несе чималий ризик для життя.

«Там в лісі під Кремінною дуже непросто. Ти постійно під обстрілами. Ворог там переважає в артилерії. Дорога прострілюється. Коли їдеш до позиції, то права на помилку немає бо, умовно кажучи, 200 метрів - і вже ворог. Не встигаєш підскочити до точки, а тебе вже криють. Але ми стоїмо, ніхто тікати не збирається!», - ділиться гвардієць.

Нагадаємо, нацгвардієць назвав Серебрянське лісництво “пеклом на землі”.