Нові комунікації, тролейбуси та завод: які проєкти Сєвєродонецька громада везе на ReBuild Ukraine

Нові комунікації, тролейбуси та завод: які проєкти Сєвєродонецька громада везе на ReBuild Ukraine

Сєвєродонецька громада вдруге стане учасником міжнародної виставки-конференції ReBuild Ukraine. Вже оприлюднені проєкти відбудови, які вона там представить.

Про це повідомляє Сєвєродонецька міська військова адміністрація.

Друга міжнародна виставка та конференція ReBuild Ukraine Powered by Energy - це офлайн платформа для проєктів відновлення зруйнованої війною економіки України, з акцентом на інфраструктуру, промисловість, енергетику та житло.

Захід відбудеться 14-15 листопада 2023 року у Варшаві.

Зокрема, в рамках ReBuild Ukraine запланований Марафон громад, де українські громади проведуть презентацію проєктів для фінансових та донорських установ, представників урядів країн-партнерів, будівельних компаній, а також проєктантів, архітекторів та забудовників.

У Сєвєродонецької громади вже є позитивний досвід співробітництва: під час першої виставки-конференції ReBuild Ukraine у лютому поточного року підписані три меморандуми про співпрацю з провідними міжнародними компаніями.

Наразі для участі у ReBuild Ukraine громада підготувала чотири проєкти відбудови, які планує реалізувати після деокупації міста. Вони опубліковані у кабінеті громади на офіційному сайті виставки. Їх організатори позначили як такі, що мають інвестиційну привабливість.

У перелік входять такі проєкти:

  • відновлення систем теплопостачання (оціночна вартість 30 000 000 €)
  • будівництво нових каналізаційно-очисних споруд (22 000 000 €)
  • будівництво сміттєспалювального заводу (90 000 000 €)
  • відновлення пасажирських перевезень (збереження концепції КП “Сєвєродонецького тролейбусного управління” як перевізника екологічно чистого виду транспорту) - придбання 20 електробусів (13 500 000 €).

Нагадаємо, раніше стали відомі проєкти, які Рубіжанська громада представить донорам на ReBuild Ukraine.