Українці за кордоном зможуть отримувати пенсію та інші виплати поштовим переказом

Українці за кордоном зможуть отримувати пенсію та інші виплати поштовим переказом

Українці, які знайшли прихисток за кордоном, зможуть отримувати пенсію й інші види грошової допомоги через міжнародний поштовий переказ АТ «Укрпошта». Відповідний експериментальний проєкт cхвалив Уряд.

Про це повідомляє Мінреінтеграції.

“Новація спростить отримання пенсії й інших видів грошової допомоги тим громадянам, які в Україні одержували їх поштою та не мали поточних рахунків, відкритих в уповноважених банках”, - зазначають у міністерстві.

Для цього особі необхідно буде надіслати до АТ «Укрпошта» відповідну заяву у паперовій або електронній формі.

Скористатися послугою з виплати та доставки пенсій чи грошової допомоги за кордоном першочергово зможуть українці у Польщі. За необхідності експеримент буде запроваджено й в інших країнах.

Такі послуги для громадян України за кордоном будуть безоплатними.

Задля реалізації експериментального проєкту 10 серпня були внесені зміни до постанови Правління НБУ від 24 лютого 2022 року № 18 «Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану». Вони дають змогу АТ «Укрпошта» здійснювати такі перекази.

Нагадаємо, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України підготувало інструкцію для українців за кордоном про те, як відмовитися від виплат ВПО.