Окупаційному «ректору» луганського медуніверситету повідомили про підозру

Окупаційному «ректору» луганського медуніверситету повідомили про підозру

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомили про підозру жителю Луганська за фактом колабораційної діяльності (ч. 3, ч. 5 ст. 111- 1 КК України).

Про це повідомляє Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, під час захоплення частини регіону в 2014 році підозрюваний підтримав окупаційну владу. Працював головним лікарем «державної установи «Луганський республіканський клінічний онкологічний диспансер лнр».

У листопаді 2022 року чоловік обійняв посаду «ректора Луганського державного медичного університету імені святителя Луки». Наразі виш є федеральним державним бюджетним закладом вищої освіти та підпорядковується міністерству охорони здоров’я рф.

На цій посаді фігурант веде антиукраїнську пропаганду та впроваджує стандарти освіти держави-агресора.

«Ректор» медуніверситету періодично коментує на камери пропагандистських регіональних та російських ЗМІ про стан роботи вишу та висловлюється на підтримку президента країни-агресора.

Узимку 2022 року він взяв участь у «нараді із загальноосвітніми та науковими делегаціями», яка відбулась у російському ростові-на-дону.

Наразі підозрюваний – член ворожої політичної партії «єдина росія» та один із лідерів вересневих «виборів до парламенту лнр». Перебуває під санкціями РНБО.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, п’ятьом «освітянам», які співпрацюють з окупаційною владою та впроваджують російські стандарти освіти на Луганщині, повідомили про підозру у колабораціонізмі.