Власенко про ситуацію у Кремінній і Рубіжному: “Люди кинуті напризволяще”

Власенко про ситуацію у Кремінній і Рубіжному: “Люди кинуті напризволяще”

У населені пункти Луганщини, окуповані з 2022 року, окупанти заселяють громадян рф, щоб підвищити там кількість росіян.

Про це в ефірі Апостроф.TV повідомив очільник Сєвєродонецької районної військової адміністрації Роман Власенко.

За його словами, у більшості випадків ці населені пункти окупанти закрили для в’їзду-виїзду стороннім. Там залишається не дуже багато місцевих жителів, але, при цьому, дуже багато військових.

“У деяких випадках заселяють вони туди громадян рф для того, щоб, умовно, відсоток росіян підвищити, тому що не всі люди забирають російські паспорти”, - додав Власенко.

Також, за його словами, гуманітарна ситуація на цих територіях все ще несприятлива.

“Якщо мова йде про Кремінну Рубіжне, то дуже погана ситуація там з електроенергією, з водою. Обстріли. І людьми практично ніхто не займається. Люди кинуті напризволяще. По Сватовому, можливо, трошки ситуація краща. Прильотів менше, інфраструктура не так постраждала, але люди кажуть про те, що кількість місцевих мешканців, все ж таки, зменшується”, - розповів керівник РВА.

Також він прокоментував інформацію про те, що у Сватовому місцевих колаборантів змушують звільнятися за власним бажанням.

На його думку, це питання легалізації російської влади на тимчасово окупованих територіях. І “глобально це стосується не тільки Сватового, а і всієї окупованої Луганщини, Донеччини, Запоріжжя, і Херсонщини”.

Нагадаємо, раніше окупанти призначили нового “керівника” Лисичанська. Також Роман розповідав про те, що окупанти завозять на Луганщину вихідців з Кавказа, бурятів та якутів.