У США розпочалася масштабна кампанія "Республіканці за Україну", щоб вплинути на прихильників Трампа

У США розпочалася кампанія "Республіканці за Україну"

У США розпочалася нова кампанія під назвою "Республіканці за Україну" вартістю $2 млн, щоб переконати виборців Республіканської партії та обраних офіційних осіб виступити з проукраїнськими союзниками Сполучених Штатів проти росії.

Кампанію ініціювала неурядова організація Defending Democracy Together, яка критично ставиться до експрезидента-республіканця Доналда Трампа.

У рамках кампанії до кінця року на кабельному та мережевому телебаченні в США, а також у цифровому форматі на YouTube, демонструватиметься реклама відгуків, у якій 60 виборців Республіканської партії звернуться до цієї партійної установи із закликами підтримати Україну.

Організація зазначає, що реклама буде розміщена на 10 білбордах у Мілуокі під час перших президентських дебатів від республіканців 23 серпня. Під час дебатів вона також транслюватиметься на телеканалі Fox News. Мета – нагадати американцям про важливість підтримки України та не полишати боротьбу за свободу.

"Занадто багато лідерів партії, схоже, вважають, що за протидію українській демократії та ролі Америки у підтримці боротьби за свободу не буде жодного покарання", – сказав національний речник Республіканської партії в Україні Ганнер Рамер. - "Ми тут, щоб нагадати їм, що по всій країні є багато республіканців, які підтримують Україну".

Нагадаємо, в Республіканській партії США немає одностайності щодо подальшої допомоги Україні, радикальне крило політсили, яке близьке до експрезидента Доналда Трампа вважає, що підтримку України потрібно припинити. Сам Трамп неодноразово заявляв, що закінчить війну в Україні за 24 години, запропонувавши президентам Володимиру Зеленському та Володимиру Путіну укласти угоду.

В іншій заяві Трамп казав, що Україні доведеться поступитися своїми територіями, щоб завершити війну. У керівництва України є побоювання, що якщо Трамп переможе на президентських виборах у 2024 році, підтримка України суттєво скоротиться.

Нещодавно прес-секретар Держдепу Метью Міллер заявив, що безпекова допомога Україні буде закріплена у відповідних міждержавних угодах, які залишаться чинними, незалежно від того, хто буде президентом США.